Curs Norvegia

Titlul cursului: Interactive Teaching - Educational Games, Outdoor activities, New Technology  

Locație: Oslo, Norvegia

Perioada: 17 - 23 iulie 2023

Participanți: Grozavu Floriana Ștefania, Ivanciu Constanța Claudia, Popescu Nicoleta, Voicu Gigi Florența

Perioada: 7 - 13 august 2023

Participanți: Ionescu Nicoleta, Săndulache  Georgiana Ramona

Trainer: Felicia Dimulescu, Eruditus School Zurich 


Obiective:


Descrierea cursului:


Cursul a avut un caracter aplicativ, oferind participanților idei practice pentru creșterea motivației elevilor prin utilizarea resurselor internet, a instrumentelor Web 2.0 și a jocurilor educaționale. În primele 3 zile, în sala de curs de la hotelul City Box, s-au utilizat aplicații online gratuite, cu valențe educative: Wordwall, o platformă pentru crearea de materiale interactive și imprimabile pe hârtie; Quiver, o aplicație pe telefon pentru vizualizat structuri 3D; Lyricstraining – o aplicație plăcută și interactivă pentru învățarea limbilor străine prin muzică; Socrative, Quizlet, Plickers și Kahoot pentru crearea de teste; aplicația pentru telefon QR Code Scan. Fiecare participant la curs a lucrat pe propriul său dispozitiv: laptop, tabletă sau telefon.

Activitățile din a patra zi s-au desfășurat „outdoor” și au vizat utilizarea metodelor interactive de predare prin valorificarea informațiilor obținute în urma vizitării a 10 obiective istorice, naturale, sociale și turistice, reprezentative pentru orașul Oslo. Participanții au fost împărțiți în 4 echipe și au avut la dispoziție 3 ore pentru găsirea celor 10 locații și postarea pozelor doveditoare pe aplicația GooseChase. Apoi au vizitat Primăria din Oslo, unde au admirat picturile murale spectaculoase, cu o tematică specific nordică, din sala principală. După amiază au luat masa împreună într-o zonă pitorească din afara orașului Oslo (Frognerseteren), apoi au vizitat gigantica trambulină de sărituri cu skiurile de la Holmenkollen, care oferă o vedere panoramică a orașului Oslo.

În alte 2 zile de curs, activitatea s-a desfășurat la Biblioteca Deichmann, o clădire impresionantă prin arhitectura sa modernă, prin dotare și serviciile oferite. Participanții au fost implicați în antrenante jocuri educaționale non-computerizate (de creativitate, logică și comunicare), individual sau în echipe, iar câștigătorii erau recompensați cu câte o ciocolată elvețiană. În ultima zi de curs, după acordarea certificatelor de participare, a avut loc o activitate interculturală în care s-a realizat o expoziție cu produse tradiționale din țările participanților, pe un fundal sonor cu muzică populară din țara respectivă.

Cursul a constituit un prilej pentru lărgirea orizontului cultural, prin vizitarea celor mai reprezentative obiective cultural-turistice din Oslo: Fortărața și Castelul Akershus, Centrul premiului Nobel pentru pace, Parcul de sculpturi Vigeland, Palatul de vară și muzeele din peninsula Bygdoy (Muzeul Folcloric Norvegian, Muzeul Vikingilor, Fram, Kon-Tiki), Grădina botanică precum și o croazieră pe Fiordul Oslo.

Acest curs a dezvoltat creativitatea în predare a participanților prin creșterea capacității de proiectare de materiale educaționale motivante și atractive pentru elevi. De asemenea, a constituit un prilej de interacțiune și schimb de bune practici cu colegi din alte țări, de deschidere către alte valori culturale europene.